HRABRI I NEUMORNI HUREM ŠAHIĆ

User Rating:  / 4
PoorBest 

 

h1

Poslije penzionisanja, Hurem Šahić se iz Sarajeva gdje ima kuću, vratio u Gođenje. Obnovio je očevo imanje i pokrenuo biznis. Postao je zapažen proizvođač mlijeka, koje redovno vozi u otkupnu stanicu u Han-Pijesak. Nije zaboravio ni na društveno koristan rad.

h2

Vidio sam Hurema sa imamom gođenjske džamije, Elevedinom ef. Selimovićem, na Jasiču dok je razvozio svojim traktorom pakete sa živežnim namirnicama. Paketi su vrijedni jer sadrže brašno, šećer. so, kafu, tjesteninu, slatkiše. Ustvari, sadrže sve ono što je potrebno da se bezbrižno provedu ramazanski dani.

h3

Abid i Abidovica su bili, više nego iznenađeni, ovakvom pažnjom. Potekle su suze radosnice iz Abidovicinih očiju. Nije mogla povjerovati da se neko sjeti da je u ove mubareć ramazanske dane obraduje na ovakav način.

h4

Nisam pitao Hurema ko je svojim poklonima obradovao Gođenjce. Ko god to bio, uradio je veliku stvar. Himzo Lilić je, takođe, oduševljen. Pričao mi je i o drugim sličnim poklonima. Nije mogao Himzo da ne pomene i mnoge akcije u kojima je i on, kao i svi Gođenjci, do sada učestvovao. Pokazivao je i članske karte raznih udruženja.

Dugo sam razmišljao  o Huremu i njegovim aktivnostima. Mnogi penzionisanjem prestaju sa svim ozbiljnijim radom i aktivnostima. Kod Hurema nije tako. Posvetio se svojim Gođenjcima. Obilazi ih. Podstiče ih. Hrabri ih. Razgovara ih. Vjeruju mu i cijene ga zbog toga njegove komšije i rođaci.

Additional information